Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Κοπή βασιλόπιτας και.... Ντοστογιέφκι!

Η σημερινή συνάντηση της Λέσχης μας πραγματοποιήθηκε στο Καφέ "Εν Πλω". Η νέα τακτική που αποφασίσαμε να εγκαινιάσουμε είναι να πραγματοποιούμε τις συναντήσεις μας σε διαφορετικούς κάθε φορά χώρους, αρχής γενομένης από τα καφέ της παραλίας. Σε μια ζεστή ατμόσφαιρά συζητήσαμε για την τελευταία μας επιλογή, το βιβλίο "Το δίκιο είναι ζόρικο πολύ" της Μάρως Δούκα, το οποίο έχει να κάνει με τις καταστάσεις που δημιουργήθηκαν από την καθυστέρηση της αναχώρησης των γερμανικών δυνάμεων της Κρήτης, μόλις το γερμανικό Ράιχ ηττήθηκε.
Ακολούθησε η παρουσίαση των προτάσεων για το νέο βιβλίο, οι οποίες ήταν: Άγκαθα Κρίστι - "Δέκα Μικροί Νέγροι", Ουμπέρτο Έκο - "Μπαουντολίνο", Νίκος Καζαντζάκης "- Ο Χριστός ξανασταυρώνεται", Άλκη Ζέη - "Σπανιόλικα παπούτσια" και δύο βιβλία του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι: "Ο Παίκτης" και "Το Υπόγειο". Προκρίθηκαν τελικά τα δύο βιβλία του Ρώσου συγγραφέα και αφήσαμε ελεύθερη την επιλογή ανάμεσα στα δύο.
 Στην κοπή της πίτας που ακολούθησε, κερδισμένη βρέθηκε η εκπαιδευτικός Κατερίνα Θεοδώρου. Το φλουρί της βασιλόπιτας αντιπροσώπευσε -τί άλλο;- ένα βιβλίο, το οποίο στην προκειμένη περίπτωση ήταν ο "Καπετάν Μιχάλης" του Νίκου Καζαντζάκη.
Ευχόμαστε σε όλους τους βιβλιόφιλους χρόνια πολλάμε πολλή ανάγνωση καλών βιβλίων!

Πληροφορίες για τον συγγραφέα εδώ

Ευχαριστούμε πολύ το Καφέ "Εν Πλω" και το Γιάννη Κρικρή για την παραχώρηση του χώρου και την γενικότερη εξυπηρέτηση.
Νέα συνάντηση θα οριστεί σε περίπου ένα δεκαπενθήμερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου